КІШ ЛОРЕН
10 маленьких кішів або 1 великий (26 см діаметр)
Основні інгредієнти
-
-
Молоко
150 г
-
Вершки
150 г
-
Зернистий сир
150 г
-
Яйця
4 шт.
-
Грудинка
200 г
-
Цибуля порей
1 шт.
-
Жменька свіжого шпинату
-
Сіль та перець
-
-
Для пісочного тіста:
-
Пшеничне борошно
250 г
-
Холодне вершкове масло шматочками
125 г
-
Холодна вода
1 ст. л.
-
Яйця
1 шт.
-
Дрібка солі
-
Пісочне тісто готується дуже легко – змішуємо муку та вершкове масло, перетворюючи їх в «пісок». Додаємо сіль, воду та яйце і швиденько доводимо до однорідної маси. Найважливіше – вимішати швидко та ефективно, щоб не почав «розходитись» глютен в муці і тісто не стало грубим після випікання, а залишилось крихким та ніжним. Перед тим як викладати та випікати тісто, покладіть його в холодильник на 1 годинку.
Інструкція приготування
- Шинку та цибулю злегка обсмажити на сковорідці.
- Змішати яйця, вершки, молоко, сіль та перець - це називається «крем-пріз».
- Тісто розкачати та викласти у порційні форми.
- Викласти на тісто шинку з цибулею, залити молочно яєчною сумішшю та додати зернистий сир і шпинат.
- Випікати за температури 180ºC 30-35 хв.
Кіш Лорен – французька класика і начинка в ньому незмінна – цибуля та копчена грудинка з крем-прізом. Але за бажанням можна приготувати різні варіації на тему Кіш. Можна приготувати кіш Капрезе – томати чері, базилік, моцарела та крем-пріз. Інший приклад – броколі, куряче філе, зелена цибуля, крем-пріз та зернистий сир. А можна – як рататуй – баклажан, томати, солодкий перець, цибуля, томатний соус, а в кінці полити щедро соусом песто. Для гурманів пропоную Кіш 4 сири з грушею. Візьміть улюблені сири різні за текстурами (моцарела, брі чи камамбер, зернистий сир, дор-блю), наріжте шматочками та покладіть на тісто. Зверху тонесенькими слайсами додайте грушу та посипте чорним фреш-перцем. Випікайте 20-25 хв. Температура незмінна – 180С. Смачного!
А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?
Щоб приготувати Кіш Лорен ще швидше та простіше, можете використати вже готове пісочне або листкове бездріжджове тісто (400г), куплене у магазині. Для начинки також можна пофантазувати із того, що є у холодильнику, головне не забути залити це все крем-прізом . Смачного!