ТИРАМІСУ
Gardenmissu – тобто садовий тирамісу. Додаємо ягоди, подаємо в маленькому квітковому горщику. Порція 1 кг – на 5-6 осіб.
Основні інгредієнти
-
-
Кисломолочни сир (жирний)
500 г
-
Вершки 33%
200 мл + 50 мл
-
Яйця
2 шт.
-
Цукор
100 г
-
Вода
35 мл
-
Цедра апельсину
-
Ваніль
-
Заморожена вишня
100 г
-
Чорний чай earl grey (міцно заварений)
-
Цукор
1 ст. л.
-
Какао
1 ч. л.
-
Печиво біскотті (або кантуччі) вже готові.
300 г
Це печиво за консистенцією схоже на здобні сухарики. Тому можна їх замінити. Або коли маєте солодку булочку, яку не з’їли вчасно і вона підсохла – зробіть з неї сухарики, які і знадобляться вам потім для тирамісу. Також такого роду печиво та сухарі можна купити в хлібних магазинах.
-
Інструкція приготування
- Сир та 50 мл вершків збити блендером максимально досягаючи однорідності. Цукор та воду треба закипятити в сотейнику, і довести до температури 117°C. Коли сироп матиме температуру 90 °C, починайте міксером збивати яйця. Тоненькою цівкою вливаємо наш сироп в яйця - це називається «пат а бомб». Міксер вимикаємо, коли маса буде білою та стійкою. Холодні вершки (200 мл) збити з ваніллю до стійких піків. Всі три складові - сир, пат а бомб, вершки змішати дуже делікатно за допомогою вінчика та силіконової лопатки. Додати цедру.
- Карамелізувати 20 г цукру, додати вишні та проварити їх 8-10 хвилин.
- Охолоджені вишні покласти на дно горщику, покрити кремом. Заварити міцний чай з ложкою цукру. Біскотті або сухарики швиденько занурити в чай та викласти на крем. І так до верху.
- Зверху посипати крихтами біскотті та какао.
За бажанням під час карамелізації вишні, можна додати бренді чи амаретто.
А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?
Спробуйте замінити традиційне печиво біскотті. Це печиво за консистенцією схоже на здобні сухарики. Тому можна їх замінити. Або коли маєте солодку булочку, яку не з’їли вчасно і вона підсохла – зробіть з неї сухарики, які і знадобляться вам потім для тирамісу. Також такого роду печиво та сухарі можна купити в хлібних магазинах. Можна також приготувати більш простий варіант крему. Для цього гарно перетерти сир (300 г) з цукром (1 ст. л.) і додати сметану (340 г) та ваніль Смачного!