МІЛЬФЕЙ
РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
Основні інгредієнти
-
-
Листкове бездріжджове тісто
500 г
-
Цукрова пудра
2 ст. л.
-
-
Для крему:
-
Молоко
500 мл
-
Яйця
2 шт.
-
Цукор
80 г
-
Кукурудзяний крохмаль
20 г
-
Вершкове масло
100 г
-
-
-
Свіжий ананас
1 шт.
-
Кориця
1 ч. л.
-
Вода
100 мл
-
Цукор
100 г
-
Інструкція приготування
- Щоб приготувати крем патісьєр, треба нагріти молоко в сотейнику (майже до кипіння).
- Яйця збити з цукром та додати крохмаль.
- Гаряче молоко налити в яйця, перемішати та повернути на вогонь. Довести до кипіння та проварити 4-5 хвилин постійно активно перемішуючи вінчиком. Протерти через сито.
- Коли крем трохи охолонув, додати холодне вершкове масло шматочками, безперервно перемішуючи вінчиком або збиваючи блендером. Накрити харчовою плівкою «в контакт» та поставити в холодильник.
- Тісто товщиною 3-4 мм викласти на пергамент, накрити також листом пергаменту та випікати під решіткою (притискаємо, щоб листкове тісто не дуже виросло). Температура духовій шафи 180ºC, час – 20 хвилин.
- Зняти пергамент та решітку і посипати тісто цукровою пудрою, аби воно карамелізувалося. Тримати в духові ще 8-10 хвилин.
- Ананас нарізати рівними кубиками (0,5 Х 0,5 см) додати трохи кориці, перемішати.
- Зібрати шари з коржів, крему та ананасу.
- Приготувати ананасові чіпси та прикрасити ними мільфей. Для ананасових чіпсів зварити сироп – вода + цукор, довести до кипіння та проварити 4-5 хвилин. Ананас нарізати кружальцями товщиною 0,5 см. Занурити ананас в сироп, викласти на пергаментний папір та висушити у духовій шафі за температури 110-120ºC протягом 2 годин.
А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?
Можете замінити ананас іншими улюбленими фруктами чи ягодами, залежно від сезону. Взимку, наприклад, – ківі, груша чи хурма. Влітку – малина, лохина, полуниця, персик. Смачного!