ГРАТЕН ДОФІНУА
На сім’ю з 4 осіб
РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
Основні інгредієнти
-
-
Картопля
500 г
-
Молоко
250 мл
-
Вершки
100 мл
-
Зернистий сир
100 г
-
Зубчик часнику
1 шт.
-
Вершкове масло
20 г
-
Мускатний горіх
-
Інструкція приготування
- Картоплю почистити, нарізати, помити та просушити.
- В сотейник з товстим дном покласти картоплю та залити молоком і вершками. Додати сіль та мускатний горіх. Довести до кипіння та варити 10 хв на помірному вогні, іноді помішуючи. Так краще виділиться картопляний крохмаль, що необхідно для ідеального запікання та формування скоринки.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом та часником.
- Перекласти картоплю з сотейника в форму і запікати 30 хв за температури 170С.
А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?
Мабуть, ніяк. Проте ми знаємо, як зробити ще смачніше, якщо перед запіканням викласти поверху картоплі зернистий сир, і вже з ним запікати 30 хв за температури 170°C. Смачного!