КАРАМЕЛЬНИЙ ЧІЗКЕЙК
Форма для запікання діаметром 18- 20 см. Найкраще – форма зі з’ємним дном. 8-10 порцій
Основні інгредієнти
-
-
4 упаковки пряженого йогурту
(1360 г)
-
Яйця
2 шт.
-
Вершки 33%
100 мл
-
Коричневий цукор
100 г
-
Печиво «пряжене молоко»
200 г
-
Вершкове масло
200 г
-
Мигдалева пудра (перебитий мигдаль в кавомолці)
50 г
-
Дрібка солі
-
Жменька мигдалевих листочків для декору
-
Інструкція приготування
- Пряжений йогурт треба покласти в марлю чи рушник і залишити на добу, аби стекла зайва рідина. Таким чином ми отримаємо домашню пряжену рікоту. Вихід рікоти з чотирьох баночок йогурту буде 550 – 600 грамів.
- Яйця збити з коричневим цукром за допомогою міксера.
- Змішати рікоту, вершки та яйця з цукром.
- Печиво перебити з вершковим маслом, мигдалевою пудрою та сіллю і викласти його в форму, попередньо застелену пергаментним папером.
- Влити сирну масу у форму.
- Випікати 10 хвилин за температури 180ºC, потім збавити температуру до 150ºC і випікати 1 годину. По закінченню часу залишити чізкейк охолонути в духовій шафі – не треба діставати одразу, аби не з’явились тріщини.
- Охолоджений чізкейк посипати підсмаженими мигдалевими пелюстками. За бажанням можна полити чізкейк домашньою вершковою карамеллю, шоколадом (білим або молочним) чи вареним згущеним молоком.
А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?
Спробуйте приготувати йогуртовий чіз, який готується дуже швидко та не потребує випікання. Для цього вершки 33% (250 г) з цукровою пудрою (50 г) збиваємо міксером до стійких піків. Потім порційно делікатно додаємо йогурт з пряженого молока (200 г). Желатин (6 г листкового желатину) замочуємо спочатку в холодній воді на декілька хвилин, потім розчиняємо в теплому молоці (2 ст. л.) і вводимо до вершків з йогуртом. Важливо рівномірно розмішати. Виливаємо суміш на основу з печива та вершкового масла і лишаємо в холодильнику на 4-5 годин, а ще краще на ніч. Пильнуйте, щоб в холодильнику не було сторонніх запахів. Смачного!