КІШ ЛОРЕН

10 маленьких кішів або 1 великий (26 см діаметр)

РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
receipt

Основні інгредієнти

    • Молоко

      150 г

    • Вершки

      150 г

    • Зернистий сир

      150 г

    • Яйця

      4 шт.

    • Грудинка

      200 г

    • Цибуля порей

      1 шт.

    • Жменька свіжого шпинату

    • Сіль та перець

  • Для пісочного тіста:

    • Пшеничне борошно

      250 г

    • Холодне вершкове масло шматочками

      125 г

    • Холодна вода

      1 ст. л.

    • Яйця

      1 шт.

    • Дрібка солі

ingredients

Пісочне тісто готується дуже легко – змішуємо муку та вершкове масло, перетворюючи їх в «пісок». Додаємо сіль, воду та яйце і швиденько доводимо до однорідної маси. Найважливіше – вимішати швидко та ефективно, щоб не почав «розходитись» глютен в муці і тісто не стало грубим після випікання, а залишилось крихким та ніжним. Перед тим як викладати та випікати тісто, покладіть його в холодильник на 1 годинку.

Інструкція приготування

  1. Шинку та цибулю злегка обсмажити на сковорідці.  Шинку та цибулю злегка обсмажити на сковорідці.
  2. Змішати яйця, вершки, молоко, сіль та перець - це називається «крем-пріз».  Змішати яйця, вершки, молоко, сіль та перець - це називається «крем-пріз».
  3. Тісто розкачати та викласти у порційні форми.  Тісто розкачати та викласти у порційні форми.
  4. Викласти на тісто шинку з цибулею, залити молочно яєчною сумішшю та додати зернистий сир і шпинат.  Викласти на тісто шинку з цибулею, залити молочно яєчною сумішшю та додати зернистий сир і шпинат.
  5. Випікати за температури 180ºC 30-35 хв.  Випікати за температури 180ºC 30-35 хв.

Кіш Лорен – французька класика і начинка в ньому незмінна – цибуля та копчена грудинка з крем-прізом. Але за бажанням можна приготувати різні варіації на тему Кіш. Можна приготувати кіш Капрезе – томати чері, базилік, моцарела та крем-пріз. Інший приклад – броколі, куряче філе, зелена цибуля, крем-пріз та зернистий сир. А можна – як рататуй – баклажан, томати, солодкий перець, цибуля, томатний соус, а в кінці полити щедро соусом песто. Для гурманів пропоную Кіш 4 сири з грушею. Візьміть улюблені сири різні за текстурами (моцарела, брі чи камамбер, зернистий сир, дор-блю), наріжте шматочками та покладіть на тісто. Зверху тонесенькими слайсами додайте грушу та посипте чорним фреш-перцем. Випікайте 20-25 хв. Температура незмінна – 180С. Смачного!

А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?

Щоб приготувати Кіш Лорен ще швидше та простіше, можете використати вже готове пісочне або листкове бездріжджове тісто (400г), куплене у магазині. Для начинки також можна пофантазувати із того, що є у холодильнику, головне не забути залити це все крем-прізом . Смачного!