КУРЯЧИЙ СЮПРЕМ
Основні інгредієнти
-
-
Курячі сюпреми – це філе разом з крильцем
2 шт.
-
Сіль
40 г
-
Чиста вода
1 л
-
Цукор
10 г
-
Лавровий лист
1 шт.
-
Гілочка чебрецю
1 шт.
-
Олія для смаження
-
Молодий шпинат
200 г
-
-
Для соусу:
-
Цибулина шалот або звичайна ріпчаста (шалот - делікатніша за смаком)
1 шт.
-
Біле сухе вино
50 мл
-
Курячий бульйон
150 мл
-
Сік четвертинки лимону
-
Вершки 33%
200 мл
-
Чорний перець
-
Інструкція приготування
- У воді розчинити сіль і цукор. Додати лавровий лист та чебрець. Помістити курячий сюпрем в розсол на 7-8 годин (1 ніч).
- Для соусу випарити шалот з вином та бульйоном. Додати лимонний сік.
- Випарити вершки в сотейнику з товстим дном. Кип’ятити на повільному вогні 8-10 хвилин. Додати бульйон до вершків та варити декілька хвилин. Довести за смаком сіль, перець та лимонний сік.
- Дістати з розсолу сюпрем та промокнути його паперовими серветками. Смажити на сковороді з олією та часником. По 10 хвилин з обох сторін на середньому вогні.
- Подавати страву гарячою, политою соусом.
А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?
Можете приготувати лише м'ясо, навіть без соусу воно буде надзвичайно смачним та ніжним. Замочування в розсолі в кулінарії називається «пресолтингом». Він допомагає утримати (і навіть збагатити) вологу в продукті. Таким чином після смажіння ви отримаєте максимально соковите м’ясо. Спробуйте скористатися цим простим секретом і ви будете здивовані результатом! Такий метод підійде і для філе, і для цілої птиці, а також для запікання у духовій шафі. Чим більший шматок чи тушка птаха, тим довше треба потримати в розсолі. Смачного!