ПАНАКОТА
Порція на 3-4 скляночки
РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
Основні інгредієнти
-
-
Вершки
250 мл
-
Молоко
250 мл
-
Листовий желатин
10 г
-
Або звичайний желатин з силою 200-240 блум (має бути вказано на упаковці)
10 г
-
Цукор
50 г
-
Ваніль
-
-
Для соусу
-
Апельсин (сік і цедра)
1шт
-
Цукор
20г
-
Інструкція приготування
- Желатин попередньо замочити в холодній воді, якщо користуєтесь листовим. Якщо звичайний швидкорозчинний – можна одразу додавати до готової нагрітої суміші. Якщо желатин не швидкорозчинний – замочити 10 г желатину в столовій ложці холодної води на 5-10 хвилин.
- Нагріти вершки, молоко, цукор та ваніль. Як тільки суміш почне закипати – прибрати з плити.
- Желатин віджати та додати до молочної суміші.
- Пропустити через сито. Налити в форму і поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.
- Для соусу сік одного апельсину випарити разом з цукром до загустіння. Щоб запобігти карамельному присмаку – додайте декілька грамів кукурудзяного крохмалю в холодний сік та доведіть до кипіння. Додати цедру. Можна приготувати будь-який ягідний соус або додати домашній джем з кислинкою.
А ЯК ЗРОБИТИ ЩЕ ПРОСТІШЕ?
Просто полийте улюбленим варенням ;) Традиційно панакоту дістають з форми та поливають соусом. Але можна подавати і в красивій склянці. Смачного!