ПИРІГ ІЗ ЯБЛУКАМИ
НА 1000 ЛАЙКІВ
Якщо хочеш більше лайків, ніж твій кіт, – спробуй цей рецепт
РАДУЙТЕ БЛИЗЬКИХ ТА ГОТУЙТЕ ПРОСТО!
Основні інгредієнти
-
-
Борошно
250 г
-
Розпушувач
1 ч. л.
-
Масло вершкове
150 г
-
Сметана
450 г
-
Цукор
250 г
-
Яйця
2 шт.
-
Крохмаль
2 ст. л.
-
Вода
400 мл
-
Сік половини лимона
-
Яблука
5-6 шт.
-
Ваніль та кориця
по 1 ч. л.
-
Інструкція приготування
- Борошно, розпушувач та порізане холодне вершкове масло розтерти, додати сметану, замісити тісто та покласти його в холодильник на 30 хв.
- Розкачати тісто, викласти у форму, зробивши високі бортики, та знову покласти в холодильник на 30 хв.
- Для крему яйця, 100 г цукру, ваніль, корицю, крoхмаль та сметану перемішати до однорідності та поставити в каструлі на повільний вогонь на 5-7 хв, постійно перемішувати до загустіння.
- Крем накрити плівкою та повністю охолодити.
- Яблука порізати скибочками 2-3 мм, зварити сироп з води, 150 г цукру і лимонного соку та викласти в нього яблука на 1-2 хв.
- Крем вилити на тісто в формі, зверху викласти яблука у вигляді троянд, випікати 30 хв при 180 °С.